Besplatna isporuka na teritoriji Srbije za iznos veći od 3000 RSD.

O NAMA

ADORÉ CHOCOLAT - SIMBOL PRESTIŽA

Dobrodošli u Adoré chocolat, gde se sva vaša čula prepliću u jedinstvenom iskustvu vrhunske luksuzne čokolade.

Naša priča počinje pre dve decenije, vođena strašću i ljubavlju prema čokoladi. Svesni nedostatka kvalitetnih i autentičnih čokoladnih proizvoda na tržištu Srbije, postavili smo viziju da obogatimo i edukujemo ljude o pravoj i kvalitetnoj čokoladi.

Naša misija je da oblikujemo vaše iskustvo i podignemo ga na novi nivo uzivanja. Svaki zalogaj naših čokoladnih pralina, tabli ili kolaca otkriva izuzetnu paletu ukusa i tekstura, pružajući vam neponovljiv doživljaj.

Naši proizvodi su više od običnih slatkih užitaka. Svi Adoré chocolat proizvodi su rezultat pažljivo odabranih prirodnih sastojaka. Ne sadrže konzervanse, aditive, veštačke arome niti pojačivače ukusa.

U procesu proizvodnje koristimo samo najkvalitetnije sirovine - premijum kolekciju čokolade svetskih proizvođača, najbolje srpske agrume i orašaste proizvode, kao i renomirane brendove likera, konjaka i viskija..

Verujemo da ono što unosite u sebe oblikuje vašu suštinu, i zato smo posvećeni stvaranju proizvoda koji su ne samo vrhunski, već i korisni za vaše blagostanje.

Počeli smo skromno, ali hrabro, 2002. godine sa snovima većim od stvarnosti. Iz čiste ljubavi prema čokoladi, stvarali smo savršene čokoladne praline i time menjali svest o tome šta čokolada zaista može biti u gastronomiji.

U susret brojnim izazovima, učvrstili smo se kao lideri na tržištu i stekli nezamenjivo iskustvo koje nas je dovelo do današnjeg dana.

Danas, sa ponosom osvrćemo se na sve što smo postigli, dok istovremeno gledamo hrabro u budućnost.

Dozvolite nam da vas povedemo na putovanje kroz najdelikatnije note ukusa, otkrivajući čaroliju čokolade na način koji ćete pamtiti zauvek. Adore chocolat - užitak za vaše nepce, inspiracija za dušu.

O ČOKOLADI

ADORÉ CHOCOLAT - SIMBOL PRESTIŽA

KAKO SE PRAVI

Proces pravljenja čokolade je kompleksan i dugotrajan proces. Kad fermentirano i osušeno zrno kakaa stigne u fabriku, prvo se proverava kvalitet i ispravnost, zatim se sortira prema vrsti, zemlji porekla, i slično. Zatim zrno prolazi kroz proces čišćenja kojim se uklanjaju komadići zaostale pulpe i nečistoća. Zatim se zrna pažljivo mere zbog preračuna za formulu pravljenja raznih vrsta čokolade koju svaka fabrika pravi. Po nekim formulama pojedine čokolade sadrže i preko dvanaest vrsta kakao zrna pažljivo izbalansiranih.

Sledeći korak je pečenje kakao zrna od čega mnogo zavisi ukus čokolade a ujedno se odvaja ljuska od zrna. Zrno se zatim lomi i melje da bi se dobio tzv. „čokoladni liker“, odnosno kakao zrno u tečnom stanju. Ovaj liker se dalje ili stavlja u prese gde se odvaja kakao buter i kakao prah, ili se dodaju šećer i/ili mleko u prahu, da se dobije smesa za crnu ili mlečnu čokoladu. Dalje se ova smesa provlači kroz teške valjke da se dobije fina struktura.

Zatim dolazi vrlo važan proces koji se zove „končing“: smesa za čokoladu se meša pod određenom temperaturom, što čokoladi daje glatkoću. Kod najfinijih čokolada ovaj proces može da traje i nedelju dana.

VRSTE ČOKOLADE

Crna čokolada

Mora imati minimum 35 procenata kakao delova, ali što veći procenat kakao delova sadrži, to je kvalitetnija. Danas se smatra da je standard za visoko kvalitetnu crnu čokoladu 53 procenata kakao delova. Luksuzna crna čokolada obično sadrži 72 procenata kakao delova. U skladu sa tim crna čokolada sadrži mali procenat šećera. Ova čokolada ne sadrži mleko u prahu.

Mlečna čokolada

Mora da sadrži minimum 20 procenata kakao delova. Ovaj procenat uglavnom sadrže čokolade masovne industrijske proizvodnje. Visoko kvalitetne mlečne čokolade sadrže oko 32 procenata kakao delova. Za ovu vrstu čokolade se dodaje mleko u prahu u toku procesa proizvodnje.

Bela čokolada

Je zapravo kakao buter sa dodatkom šećera i mleka u prahu. U toku proizvodnje ne dodaje se kakao prah koji je prethodno dobijen obradom kakao zrna. Mnogi tvrde da ova vrsta i nije prava čokolada, ali mišljenja su podeljena. Ne treba zanemariti činjenicu da ova čokolada ima visoki procenat kakao butera i kvalitetnog mleka u prahu.